Fotografene

Kari startet Øyeblikket Foto i 2014, da var det å reise rundt på hjemmebesøk som var planen. Det utviklet seg ganske raskt, og sommeren 2015 pusset vi opp ei hytte på gården, som kunder kunne komme til.


I 2016 hadde firmaet kommet til et punkt, enten bli større, eller forbli liten. Tilfeldighetene ville ha det til at Bjørg kom innom på en kaffe en vårdag i mai...Praten går, og vi kommer inn på Øyeblikket Foto. Jeg forteller at nå er det enten eller, og sier litt på tull...”Skal vi ikke slå oss sammen da Bjørg?”

JA, det gjør vi! Var svaret fra Bjørg. Og fra der rullet ballene ganske fort.Visjonen ligger i navnet....Vi fanger Øyeblikket, og skaper minner...dine minner!

Kari Sivertsen Haugen

Mitt navn er Kari Sivertsen Haugen, oppvokst på Røros...bodde litt overalt under utdanning, før jeg fant kjærligheten og flyttet hjem i 2009. Så nå bor jeg på en gård, med melkeproduksjon og storfe, mann, 2 barn og 2 bonusbarn!


Jeg har en BA Hons i lysdesign fra Rose Bruford College, i London. Og jobbet i mange år ved forskjellige teatre i Norge.

Etter at jeg flyttet hjem til Røros igjen, og fikk barn, ble jobbsituasjonen litt annerledes. Og med et vanskelig jobbmarked, valgte jeg å starte for meg selv.

Foto har alltid vært en hobby, og ble etterhvert en hobby som tok mer og mer tid. I november 2014 bestemte jeg meg for å prøve å se om jeg kunne utvikle denne hobbyen til noe mer...og jeg startet Øyeblikket Foto. Pusset opp og innredet en gammel hytte på gården, og sa ja til å ta bilder av de som ville la meg prøve.


Synes jeg er priviligert, som får leke meg på jobb hver dag. Ha kontakt med mennesker, leke med barn, de magiske nyfødte, forelskede blikk med nygifte...ja, lista er lang.

Bjørg Moen Skancke

Mitt Navn er Bjørg Moen Skancke, oppvokst på Røros.

Startet min fotointeresse når jeg fikk mitt første kamera som konfirmant og bestemte meg vel allerede da for at det var fotograf jeg ville bli.


Gikk to år på media linja ved Røros videregående skole, deretter ville jeg oppleve noe nytt og valgte å gå ett år på foto digital linja ved Bjerkely folkehøgskole, hvor jeg året etter fikk en sipendiat stilling.


I 2011 startet jeg som fotograflærling hos Studio Westjordet på Elverum og der tok jeg i 2013 mitt svennebrev. Etter fire år på Hedemarken valgte jeg å flytte hjem igjen til Røros. Da jeg kom hjem tok jeg min studiekompetanse og jobbet hos Galleri Galåen, hvor jeg jobbet frem til våren 2016.

Jeg kjente jeg trengte nye utfordringer og vurderte lenge om jeg skulle studere videre, men etter kaffekoppen med Kari så endret det seg og jeg er utrolig glad for det i dag!


Å jobbe som fotograf er en drøm som har blitt til virkelighet, jeg er veldig glad i mennesker og jeg føler meg heldig som er med på å skape og bevare minnenne sammen med andre.

Copyright @ All Rights Reserved